Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@22:07:41 GMT

دین پاسخگوی پرسش‌های بنیادی انسان است

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۴۶۱۰

دین پاسخگوی پرسش‌های بنیادی انسان است

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، رجوع به دین و شریعت الهی را بهترین راهکار برای یافتن مقصد برتر و سرمنزل مقصود عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، صیح امروز گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آرای دکتر سروش» ویژه اعضای هیئت‌علمی به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت‌علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌ در این نشست با بیان اینکه دین دارای معانی مختلفی در لغت و اصطلاح است، گفت: «در معانی لغوی، دین بیشتر به مفاهیم کاربردی مانند جزاء و حسابرسی اشاره شده است، درحالی‌که در بحث دین پژوهش، معانی لغوی کاربردی نداشته و بیشتر به تعاریف اصطلاحی آن توجه شده است.»

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی با بیان اینکه دین در «اصطلاح» از دو منظر دیدگاه دین‌پژوهان غربی و اندیشمندان اسلامی قابل بررسی است، اظهار کرد: «دین در منظر دین‌پژوهان غربی در سه دسته‌بندی بیان شده است.»

وی عنوان کرد: «دسته اول دین را با محوریت پروردگار متعال ارزش‌بندی می‌کنند، دسته دوم به تعاریف کاربردی دین توجه دارند و دسته سوم تعاریف شهود‌گرایانه دارند.»

عضو هیئت‌علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌ با ارائه تعاریفی از اندیشمندان اسلامی درباره دین عنوان کرد: «در یک تعریف، دین مجموعه عقاید، مقررات و روش‌های مخصوصی در زندگی است که صلاح دنیا را به‌گونه‌ای که سازگار با کمال اخروی باشد دربرمی‌گیرد.»

ساجدی یادآور شد: «در تعریف دیگر، دین اعتقاد به آفریننده برای جهان و دستورات علمی متناسب با عقاید بوده یا دین، مجموعه عقاید، اخلاق، قوانین و مقررات برای اداره امور جامعه انسانی و پرورش انسان است.»

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه مباحث دین‌پژوهی در این گفتمان علمی دربرگیرنده دین ادیان الهی است، تشریح کرد: «دین ارائه‌دهنده دو مجموعه گزاره توصیفی و هنجاری است.»

راه انسان‌سازی متأثر از دو شناخت استعدادهای درونی و شناخت امکانات بیرونی است

عضو هیئت‌علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌ تصریح کرد: «گزاره توصیفی، خداشناسی، جهان‌شناسی، انسان‌شناسی، راه‌شناسی و فرجام‌شناسی را توصیف می‌کند و گزاره هنجاری، عقاید را دربرمی‌گیرد.»

ساجدی با بیان اینکه دین پاسخگوی پرسش‌های بنیادی انسان است، توضیح داد: «انسان تغییرپذیر است و توقف ندارد و در راستای این تغییرپذیری، رسیدن به کمال و مقصد برتر باید جهت و سمت و سو داشته باشد و در این مسیر رجوع به دین، بهترین راهکار برای یافتن مقصد برتر و سرمنزل مقصود است.»

وی با اشاره به اینکه راه انسان‌سازی متأثر از دو شناخت استعدادهای درونی و شناخت امکانات بیرونی است، خاطرنشان کرد: «دین کمک می‌کند تا این امکانات را بهتر شناخته و در مسیر کمال‌گرایی حرکت کنیم.»

این کارشناس مسائل دینی با طرح این سؤال که چرا باید دین را پذیرفت و ادله ضرورت وحی چیست؟ گفت: «انسان موجودی کمال‌پذیر است و میل به کمال نیاز به ابزار شناختی و روانی دارد. عقل، تجربه و وجدان در بُعد بینشی و گرایشی کاستی‌هایی دارند و برای تکامل نیازمند مکمل هستند.»

ساجدی با بیان اینکه ابهامات و اشکالاتی که دکتر سروش به دین وارد کرده در محورهای اصل دین، فهم دین، قلمرو دین و حقانیت وحی و دین است، توضیح داد: «دکتر سروش با توضیح اینکه انسان، علم و تکنولوژی همواره در پیشرفت و تعالی است و به خودکفایی دست یافته، نظریه‌اش در باب استغنا محمود از دین را مطرح کرده است.»

وی ادامه داد: «دکتر سروش با بیان اینکه گوهر دین اخلاق است، تأکید بر این دارد که گوهر دین حائز اهمیت است و نه خود دین.»

عضو هیئت‌علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌ با تأکید بر اینکه دین، لازمه موفقیت انسان است، اضافه کرد: «با تمام پیشرفت‌ها، باز محدودیت‌هایی وجود دارد که نشان از نیاز انسان به وحی دارد و تنها به کمک وحی و دین رفع می‌شود.»

انتهای پیام/4078/

گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» واحد بوشهر

منبع: آنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر دین گفتمان علمی انقلاب اسلامی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۴۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز مبرم به تأسیس ۵ پایگاه امداد دریایی در بوشهر

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر استقرار پایگاه‌های امداد و نجات دریایی در نقاط مختلف ساحلی استان را یک ضرورت دانست و گفت: ساخت ۵ پایگاه امداد دریایی در نوار ساحلی استان بوشهر نیاز به توجه ویژه است. - اخبار استانها -

احسان ایزدپناه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهربا اشاره به فعالیت 20 پایگاه امداد هلال احمر در بخش‌های مختلف در استان بوشهر اظهار داشت: اکنون پایگاه‌های امداد جاده‌ای، کوهستان، سگ‌های جستجو و نجات آنست، امداد دریایی فعال است.

وی خانه‌های هلال در استان بوشهر را 134 مورد بیان و خاطرنشان کرد: از 134 خانه هلال استان 52 مورد در نقاط شهری و 82 خانه هلال در روستاها مستقر است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر نقش خانه‌های هلال در عرصه آموزش و رسیدگی به حوادث را بسیار مهم دانست و بیان کرد: اکنون 2 هزار و 581 نفر در استان بوشهر عضو خانه‌های هلال هستند بر اساس برنامه باید یک ششم روستاهای استان بوشهر دارای خانه هلال باشند که آمادگی لازم برای این مهم وجود دارد.

ایزدپناه راه‌اندازی بانک امانات تجهیزات در خانه‌های هلال را مورد اشاره قرار داد و گفت: 4 خانه هلال استان برای راه‌اندازی بانک امانات تجهیزات پزشکی پیش قدم هستند و اکنون مناطق انارستان، سعدآباد، بندر ریگ و خیارزار از این مرکز بهره‌مند هستند.

وی وضعیت پایگاه امداد ساحلی در استان بوشهر را نامطلوب دانست و تأکید کرد: نوار ساحلی شهرستان گناوه که همیشه پذیرای حجم بالایی از مسافرین و گردشگران در فصول مختلف سال است ولی از پایگاه امداد ساحلی بی‌بهره است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر با اشاره به وجود قایق، تجهیزات غواصی، نیروی انسانی امدادی مجرب و امکانات لازم برای خدمات‌رسانی در امداد دریایی در گناوه ولی پایگاه امدادی هلال احمر در گناوه وجود ندارد. با وجود نبود پایگاه امداد دریایی در گناوه ولی نجات‌گران در سال گذشته در 31 عملیات 39 نفر از غرق‌شدگی نجات دادند.

وی زمین ایجاد پایگاه دریایی امدادی در گناوه را در بستر دریا دانست و بیان کرد: در شهر ساحلی بوشهر هم با وجود استقرار تجهیزات لازم امدادی ولی پایگاه امدادی وجود ندارد که انتظار می‌رود به این مطالبه مهم توجه ویژه شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر امداد پایگاه دریایی در شهر ساحلی دیر را هم نامساعد دانست و گفت: در شهر کنگان زمین لازم اختصاص یافته ولی بودجه لازم برای ساخت پایگاه امداد دریایی تخصیص نیافته است.

ایزدپناه با بیان اینکه پایگاه امداد دریایی در ساحل دلوار وضعیت نامناسبی ندارد، اضافه کرد: ساخت 5 پایگاه امداد دریایی در نوار ساحلی استان بوشهر نیاز به توجه ویژه است.

وی یکی از دیگر مشکلات مهم استان بوشهر امداد هوایی دانست و تصریح کرد: با وجود مجوز برای راه‌اندازی امداد هوایی هلال احمر، ولی اکنون بیش از 4 سال ساخت آشیانه بالگرد هلال احمر متوقف شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر اعتبار مصوب برای ساخت آشیانه بالگرد هلال احمر را 4 میلیارد تومان دانست و گفت: تاکنون 130 میلیون تومان آن تخصیص یافته که جوابگوی طرح مورد نظر نیست.

ایزدپناه از نبود پایگاه امدادی هلال احمر در شهرستان عسلویه خبر داد و بیان کرد: ساخت نخستین پایگاه امدادی هلال احمر در منطقه بنود عسلویه امسال اجرایی می‌شود.

وی از آمادگی ایجاد مرکز آموزش امداد دریایی جنوب کشور در بوشهر خبر داد و تصریح کرد: با توجه به وجود امکانات از جمله تجهیزات و نیروی انسانی مجرب زمینه لازم برای راه‌اندازی مرکز آموزش امداد دریایی جنوب کشور در بوشهر فراهم است.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • واگذاری زمین به خانواده‌های شاهد و ایثارگران بوشهری
  • انسان چقدر زمین نیاز دارد ؟ از زبان الهی قمشه ای بشنوید (فیلم)
  • نیاز مبرم به تأسیس ۵ پایگاه امداد دریایی در بوشهر
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است