Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@13:33:53 GMT

منازعات قلمی با روشنفکران 

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۳۶۱۳

منازعات قلمی با روشنفکران 

پس از پایان جنگ با طرح پاره ای از مباحث از سوی جریانهای روشنفکری چپ و راست در مطبوعات و سینما که به نظر بسیاری از جمله رهبری و خود من می رسید که در تقابل با آرمانهای انقلاب و مبانی دینی است، نزاعی قلمی بین کیهان با برخی نشریات و نیز آثار سینمایی مانند فیلمهای آقای محسن مخلمباف (نوبت عاشقی و شبهای زاینده رود) در گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در موضوع تهاجم فرهنگی که از سوی رهبری در سال 70 مطرح شد، روزنامه کیهان در کنار برخی روزنامه های دیگر مانند جمهوری اسلامی و نشریاتی چون سوره با سردبیری شهید آوینی به طور گسترده به این موضوع پرداخت.  

با طرح مباحث قبض و بسط تئوریک شریعت و موضوع غرب توسط آقای دکتر عبدالکریم سروش در کیهان فرهنگی (که بین مدیران این نشریه با مدیر روزنامه اختلاف دیدگاه وجود داشت)، روزنامه کیهان با درج مقالاتی به انتقاد از مقالات قبض و بسط و دفاع از دیدگاه آقای دکتر رضا داوری اردکانی در باب غرب که نقطه مقابل دیدگاه آقای سروش بود، پرداخت. 

این مواضع کیهان مانع از آن نبود که هر جا فرصت گفتگو با مخالفان دست می داد از آن استقبال نکند. در اوج منازعه قلمی با آقای محسن مخملباف با پیشنهاد آقای بهروز افخمی (دوست مشترک) با مخملباف در دفتر آقای افخمی دیدار و گفتگو کردم و نیز پس از نقد آقای احسان نراقی - خداوند ما و او را بیامرزد - با درخواست ایشان ملاقاتی در کیهان بین ما صورت گرفت که منجر به انجام یک گفتگوی چند ساعته با مرحوم نراقی و انتشار آن در کیهان شد. آقای نراقی برای این دیدار به همراه مرحوم رضا ثقفی برادر خانم امام خمینی به کیهان آمد و با این مطایبه من روبرو شد که لابد برای این که زنده از کیهان برگردید ایشان را همراه خود آورده اید!! 

لحن انتقادی برخی مقالات کیهان تند و بعضا گزنده بود و گاه به نقد اشخاص با تعابیری چون غربزده، وابسته، نفوذی و.... به جای نقد اندیشه های آنها می پرداخت، چیزی که امروز با توجه به نگاههای جدیدم ـ که در ادامه این یادداشتها توضیح خواهم داد ـ دیگر برایم مشروع، اخلاقی و قابل قبول نیست و چند ماه پیش در یک گفتگوی کلاب هاوسی که برخی از روشنفکران مورد انتقاد آن روزهای کیهان مانند آقایان فرج سرکوهی و مسعود بهنود نیز حضور داشتند، ضمن تاکید بر طبیعی بودن اختلاف در نگرشها و اندیشه ها، بابت نقد و تعرض به اشخاص در مقالات کیهان، استغفار و از همه کسانی که از رهگذر انتقادات کیهان دوران من، آزرده خاطر شدند، عمیقا عذرخواهی کرده و حلالیت طلبیدم. 

همین جا باید به این نکته اشاره کنم که تنها این نشریات انقلابی مانند کیهان نبودند که گاه در مباحثات و منازعات قلمی به ورطه اهانت و نقد اشخاص می افتادند بلکه برخی از چهره های محترم روشنفکری نیز دچار همین خطا می شدند و مخالفان خود را سخت می نواختند. 

برای این مورد همیشه مقاله ای از آقای دکتر سروش در خاطرم هست که در  پاسخ به مطلبی از آقای دکتر داوری با این تیتر نوشته بود: 
بیا کین داوری‌ها را به پیش داور اندازیم!

با ذکر این مثال نخواستم بر آقای دکتر سروش خرده گرفته باشم بلکه با ارائه یک نمونه مشخص، خواستم بگویم گویا ما اغلب به لحاظ فرهنگ ایرانی یا مذهبی ( که در هر دو مورد ربطی به ایرانیت و مذهب اصیل ندارد) از آداب نقد و گفتگو فاصله داریم و باید به اصلاح این ضعف خود بپردازیم‌. 

ادامه دارد....

کد خبر 1575386

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مهدی نصیری روشنفکری آقای دکتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۳۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین با کاربرد‌های متنوع در تجزیه و تحلیل داده‌ها، امنیت سایبری، توسعه داروسازی، آهنگسازی و سایر صنعت‌ها در همه جا فراگیر شده‌اند. نجوم نیز از موضوع بسیار سودمند بوده؛ هوش مصنوعی برای مرتب‌سازی حجم عظیمی از داده‌ها برای جستجوی ناشناخته‌های کیهان استفاده می‌شود.

به گفته تیم بین المللی از اخترفیزیکدانان، اکتشاف‌هایی بدین صورت ابتدای مسیری است که هوش مصنوعی می‌تواند در آن شگفتی بیافریند.

محققان باور دارند، هوش مصنوعی می‌تواند درباره سیاره زمین و تاریخچه آن بسیاری از اطلاعات مهم و جدید را فراهم کند. این فناوری پیشرفته می‌تواند از داده‌های بزرگ و پیچیده‌ای که از نجوم و فیزیک برداشت می‌شود، به همراه الگوریتم‌ها و مدل‌های پیش‌بینی برای درک عمیق‌تر از جهان استفاده کند.

یکی از حوزه‌هایی که هوش مصنوعی می‌تواند در مورد کیهان کمک کند، بررسی داده‌های نجومی است. به کمک این فناوری، می‌توان از داده‌های تلسکوپ‌ها به طور موثر و بهینه برای تشخیص و مدل‌سازی اجرام فضایی استفاده کرد و الگوریتم‌های یادگیری عمیق را بر روی تصاویر نجومی پیاده کرد تا به شناسایی موارد ناشناخته در اجرام فضایی و کهکشان‌ها منجر شود.

همچنین، هوش مصنوعی می‌تواند در مطالعه کیهان و پایش رفتار آن کمک کند. با استفاده از مدل‌ها و الگوریتم‌های پیچیده، این فناوری قادر است الگو‌های جدیدی در پدیده‌های فیزیکی مختلف مانند تغییرات جو بر روی سیارات یا رخداد‌هایی نظیر انفجار‌های نجومی کشف کند.

به طور کلی، هوش مصنوعی می‌تواند تا حد زیادی به افزایش دقت و سرعت تحقیقات نجومی و فیزیکی کمک کند و ما را به درک بهتر و عمیق‌تر از جهان و جایگاه ما در آن نزدیکتر کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند
  • کلهر: بردن نساجی به قهرمانی پرسپولیس کمک می کند/ سروش رفیعی بی احتیاطی کرد
  • اخراج سروش رفیعی مقابل نساجی درست بود؟
  • سروش رفیعی: به نظر داور احترام می‌گذارم، بی احتیاطی از من بود؛ از هم تیمی‌ها و کادر فنی عذرخواهی می‌کنم / فیلم
  • پرسپولیس بازهم اخراجی داد؛ اینبار سروش
  • کارت زرد دوم برای سروش رفیعی و اخراج از زمین (نساجی 0-1 پرسپولیس)
  • کابوس اخراج برای پرسپولیس ادامه دارد؛ سروش رفیعی دقیقه 50 دو کارته شد!
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی
  • عصبانیت کیهان از ارسال کمک‌های مردمی به حساب عبدالحمید
  • کیهان باز هم از دست مولانا عبدالحمید شاکی شد